U.K. Arpo kertoo autotalleista, liitereistä ja musan tekemisestä

15.12.2019

- Miksi biisiesi aiheet: autotallit ja liiterit?

- Autotallit ja liiterit ovat hyviä pakopaikkoja varsinkin silloin, kun alkaa ilmapiiri parisuhteessa kiristyä. Niissä voi saada aikaan jotain hyödyllistä - asioita pohtiessa: muutaman motin pilkottuja halkoja tai puunatun auton. Samalla on aikaa laskea pitempäänkin kuin kymmeneen. Näin välttyy äkkipikaisilta päätöksiltä ja pienet riidat eivät johda suhteettoman suuriin tragedioihin. Tämä parisuhdeterapeuttinen itsehoito sopii varsinkin miehille, mutta toki naisetkin sitä saavat kokeilla.

- Urbaanissa kerrostaloympäristössä ei ole liitereitä, tietääkö kaupunkien nuoriso edes mikä liiteri on?

- Varmaan aiheellinen kysymys. Pitäisi kai saada liiterit kerrostaloihinkin. Ukko voi sitten harppoa kaupungissakin baarin sijasta joskus liiteriin. Tässä asuntojen arvoa nostava vinkki gryndereille.

- Miksi sinulla on kuvassa joulupukin parta ja miksi bändinimi mukana, vaikka ei ole bändiä?

- Onhan Lordillakin maski ja muuten olen täyskenossa oleva arpoja.

- Teetkö musiikin kokonaan itse?

- Heikki tekee biisit ja minä tulkitsen ..., olemme hyvin läheisiä. Joskus tuntuu, että olen Heikki. Musa etenee vahvasti sanoituksiin nojaten, mutta sävellyksiin, sovituksiin ja instrumentin käsittelyyn panostetaan myös kaikki se, mitä äijästä irtoaa. Äänitteiden tuotannossa pyritään hieman suurpiirteiseen 70-luvun soundiin, luoville vahingoille annetaan mahdollisuus, sopivaa rupea ja klappia löytyy. Se luo kivoja jännitteitä ja mielenkiintoa. Musa ammentaa voimaansa vanhasta perinteestä ja tuotannon pitää tukea tätä ajatusta, eikä nykyajan poppissoundi tai elektroninen pimpelipompeli silloin passaa kuvioon. Musassa pitää kuulua ja jopa tuoksua liiterin sahajauho ja autotallin moottoriöljyn katku tuotantoa myöten.

- Entä live-esiintymiset?

- Koska bändiä ei ole, keskityn äänitteiden tuotantoon, liveä lavoilla ei soiteta ainakaan nyt. Tulevaisuudessa se on mahdollista, mutta epätodennäköistä. Toimivan bändin perustaminen on aika iso savotta, eikä sitä kannata muutaman pienipalkkaisen keikan takia tehdä. Ja treenikämpällä majailemisen sijasta on nyt mukavampi keskittyä uusien biisien luomiseen. Kaksi biisiä on tehtynä, tällä tahdilla keikkasetin verran biisejä on vasta kymmenen vuoden päästä ... elääköhän sitä vielä silloin ... noh, hieman voisi tekotahtia ehkä kiihdyttää. Tämä tapa toimia on kuitenkin hauska ja luo elämäniloa, joka on ylivoimaisesti tärkein asia.

- Kuinka tärkeää musiikki on sinulle?

- Hiihto on tärkeämpää. Kun musa ei nouse liian tärkeäksi, syntyy parempaa jälkeä, paradoksaalista, mutta kohdallani totta.

- Esikuvasi?

- Hiihtäjälegenda Juha Mieto ja nykyajan hiihtokingi Iivo Niskanen. Olenkin suunnitellut, että soitan johonkin biisiin suksella slidekitaraa kunnianosoituksena em. suuruuksille.

- Miten näet tulevaisuutesi?

- Se on tulossa.

Luo kotisivut ilmaiseksi!